Direktlänk till inlägg 13 oktober 2015

Vi måste lära oss av det förgångna, annars så lär vi oss aldrig nånting.

Av Stefan Johansson - 13 oktober 2015 09:51

Allt jag vill är att sanningen ska komma fram om cannabis medicinska förtjänster som ett näringspreparat. och ej som en medicin,  för cannabis botar ingen, men den hjälper vårt eget endocannabinoida system som vi har i våra egna kroppar sedan tidernas begynnelse att uppnå homeostas. Sök på Google efter " Endocannabinoider " så lär ni er något.   


Jag vill att ni ska få bilda er en egen uppfattning i frågan ”Är cannabis farligt” ? 


Jag vet ju sanningen redan, men det är ju upp till er kära läsare om ni vill tro på allt som jag berättar och skriver om är sant eller falsarier, men till skillnad från många andra här i samhället så visar jag källan samt faktalänkar till alla mina påståenden som verifierar det som jag skriver om, så att allt det som jag skriver om får ett innehåll, så att det ska bli en vederhäftig berättelse. Jag skriver och visar faktalänkar till Pubmed, US National Library of Medicine och olika institutioner med mera samt visar medicinska dokumentärer till alla mina andra skriva artiklar.


Röda Korset har ju sålt cannabis en gång i tiden när det begav sig.  


 


I den svenska läkartidningen från 2011 så finns det en intressant artikel

http://www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx?articleId=15905


Man tillverkade detta på tekniska fabriken i Stockholm, över 200.000 burkar såldes de första 13 månaderna efter lanseringen och miljontals i de årtionde som följde efter 1896.


Barnhemsbarn, läkare, forskare, lärare, ifrån fattighus till och med kungar lovordade Maltos Cannabis för den hjälpt dom med stark effekt till en positivare hälsa.


 


Det finns nära 400 olika artiklar på Maltos cannabis, över 5000 på sökorden cannabis, hampa och hasch mellan 1750-1920 i svenska dagstidningar, numer digitaliserade likt ett Google av kungliga biblioteket

http://magasin.kb.se/searchinterface/


Röda korset vann 3 guldmedaljer samt fick 2 medaljer (brons ,silver) på världsmässan i Antwerpen 1894 som gav dessa medaljer för de näringsrikaste födointaget funnet på planeten.    Maltos Cannabis blev patenterat i Amerika
den 11 J u l i 1894

http://magasin.kb.se/searchinterface/page.jsp?id=kb%3A158384&recordNumber=4&totalRecordNumber=6


Detta var på världsmässan i Antwerpen 1894, Sveriges utställnings allra största höjdpunkt, saken som står över alla andra med sin på grund av sin behövlighet och sin oomtvistade nytta.

http://magasin.kb.se/searchinterface/page.jsp?id=kb%3A191067&recordNumber=1&totalRecordNumber=6


Detta medel som var Sveriges höjdpunkt på världsmässan i Antwerpen och stod högst upp bland de svenska innovationerna var utan tvekan Röda Korsets, Maltos Cannabis. Hyllat av läkare och forskare ifrån hela Europa och ja, i princip hela världen. Ifrån Kung Leopold den 2a:s läkare till barnhem hyllade denna fantastiska hälsofrämjande uppfinning.


 Då den var väldigt enkel att göra som kom kopiorna en efter en så man märker att preparatet verkligen var eftertraktat.


Tekniska Fabriken Röda Korset, som sökt patent i Europa och Amerika på Maltos- Cannabis och Soda Korsets Cacao,


Man lade alla resurser man hade på att bygga en filialfabrik i Chicago i USA.


        


Fabriken fick lägga ner efter ett tag och patentet togs bort och Röda Korset fick krypa hem med svansen mellan benen.


Därmed stämning av finansiären Waldenström för saknade av pengar i Gävle tingsrätt där Waldenström vann mot Röda Korset, de svenska patentet togs av honom och han fortsatte för mer än dubbla priset per burk att bygga sitt imperium, den slog ut fiskleverolja och till och med välling direkt i näring.


Sverige som tog maltos-cannabis till staterna är de land som idag är tystast av dem alla när de gäller att prata om detta näringsmedel, merparten av världen har för länge sedan insett att den är ett av de sakerna som skulle öka folkhälsan snabbast och med godast resultat..


 Kaffe, tobak, kakao, alkohol, läkemedel, skog mm var saker Waldenström satsade stora pengar på innan han självmant plockade bort cannabis för att öka konsumtionen av andra varor igen.


Han byggde ett imperium och en enorm förmögenhet

Helt ofarlig olja som inte lämnar ett enda spår efter sig som skadlig eller farlig.


"Lektor Waldenström" är ingen mindre än Paul Peter Waldenström, Svenska Missionsförbundets förgrundsgestalt.

http://runeberg.org/authors/waldepau.html


År 1885, ombildades Missionsföreningen till en egen församling och man anslöt sig ett par år senare till Svenska Missionsförbundet, som bildades 1878 med Paul Peter Waldenström som förgrundsgestalt.

http://www.tunadalskyrkan.se/NyaForsamlingen.htm
De börjar kännas konstigt att allmänheten fortfarande accepterar att cannabis är något farligt, när de ser svart på vitt att Cannabis Sativa, döpt av Carl von Linne i Småland 1753 är en av de viktigaste kulturväxterna vi har,


 Den har vi plockat bort ur naturen och brutit ner immunförsvaren på alla däggdjur i snart ett århundrade.


När vi talar om THC och CBD så har dom funnit närmare 140 olika cannabinoider i marijuanaplantan till dags dato och som är samma sak som signalsubstanser som används som medicin i många länder.

 


Hampaprotein samt hampa frön levererar tillräckligt av de essentiella aminosyror i både kvalitet och kvantitet för att möta kroppens behov.


I synnerhet är hampaprotein en kvalitets källa av aminosyrorna - arginin och histidin tillsammans med de svavelinnehållande aminosyrorna metionin och cystein - som krävs vid tillverkning av vitala enzymer.Hampaprotein innehåller dessutom relativt höga halter av de grenade aminosyrorna, som är viktiga i reparation och tillväxt av muskelmassa, vilket gör hampa till en lysande
produkt för aktiva människor som söker ett tillskott efter träning.Hampaproteinpulver innehåller mer fett än många andra proteinpulver, nästan allt kommer från essentiella fleromättade fetter, omega-6 och omega-3 fettsyror.Just denna blandning av fettsyror tros vara perfekt för att främja hälsa och minska inflammation i kroppen. Dessutom hjälper en lämplig balans mellan omega-6 och omega-3 att
förebygga hjärtsjukdomar, diabetes och demens.


Hampa är en av de få källor i kosten, andra än animaliskt protein, som innehåller gamma-linolensyra (GLA) ett kritiskt viktigt fett - som skyddar mot kroniska sjukdomar.Hampa frön innehåller viktiga aminosyror som ökar muskeltillväxten och behövs för bildandet av hormoner och enzymer. Omega-3 och 6 behövs för att bygga och reparera celler, reglera blodtrycket, för immunförsvaret, samt är bra mot torrt hår och torr hud.Omega-3 fett minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar och ökar mängden serotonin i hjärnan, vilket lindrar depressioner. Kalium behövs för vatten- och syra balansen, och för nervernas, musklernas och njurarnas funktion. Gammalinolensyra har anti-inflammatorisk effekt.Proteinet från hampfrön består av cirka 35 % Albumin och omkring 65 % Edestin som är två viktiga proteintyper. Edestin är ett klotformigt protein som liknar de proteiner som finns i vår kropp, en proteinform som är snarlik den som finns i blodplasman, på grund av detta så är det lättare för kroppen att ta upp hela skalan av näringsämnen som kommer med hampaproteinet.


Hampaprotein från hampa frön är helt fritt från trypsin hämmare som å ena sidan behövs då kroppen ska smälta peptider men som också kan blockera upptaget av proteinet.

Det här proteinet är också fritt från oligosaccarider som man brukar finna i sojaprotein och som kan leda till att man får problem med gas i magen.Det finns inga kända allergier mot hampan och man behöver inte oroa sig för att få problem med svullen mage eller tarmförgiftning så som kan vara fallet då man använder sig av proteinprodukter med laktos som till exempel vassleproteinet.Hampaproteinet kommer från samma växtart som marijuanan men inte från samma variant. Det finns nämligen olika typer av Cannabis, så protein från hampa har absolut inget med
drogen som man kan få från Cannabisplantan att göra.Vår kropp producerar nya celler i ett rasande tempo, hela 50 000 nya celler per sekund! Vår hud byts ut ca 900 gånger under vår livstid och det mesta av oss är utbytt efter
bara ca 7 år.  Friska celler är kort och gott grunden för styrka och god hälsa. Genom att konsumera hampa garanterar du din kropps tillgång på ”livets byggstenar”, det vill säga aminosyrorna som gör detta cellförnyande möjligt.Världshälsoorganisationen erkänner hampa frön att ha optimal balans mellan omega-6 och omega-3 essentiella fettsyror.


Allt den skadar är en vinstdriven propaganda, inget annat.


Ja petroleumbaserade 'läkemedel' kan knappast konkurrera med cannabis.


Och de roliga är att detta inte ens är aktiverad THC, detta preparat framställdes av nermalda hampafröer, hampafrömjöl och maltos som går att köpa billigt idag och lagligt, frågan är bara hur de blandade, om de värmde osv men då de gjordes för över 120 år sen borde man kunna direkt göra liknande idag.


 Den svenska exportsuccén Maltos-Cannabis.

https://www.flashback.org/t1720723


Cannabis som medicin förr i tiden innan 1937, när den blev mer eller mindre förbjuden att sälja, det var då dagens kemiska preparat gjorde sitt stora intåg som den enda medicinen som fick försäljas.

http://antiquecannabisbook.com/


Det här är bara några gamla medicinflaskor som man hade cannabis i som verksam beståndsdel.

 Medicinbolagen fick Monopol på att försälja sina kemikalier som det enda medicin, när cannabis som är naturligt kommen från naturen och som är "VÄRLDENS BÄSTA MEDICIN" försvann i och med  "CANNABIS FÖRBUDET 1937 .


 

MEDICAL CANNABIS A SHORT GRAPHICAL HISTORY EGYPT

http://antiquecannabisbook.com/chap2B/Egypt/Egyptian.htmOch till sist så vill jag visa er..


Hjärt- och blodstillande effekter av dietary hampfrön, artikel från US National Library of Medicine
--------------------------------------------------------------------------------------------
Trots dess användning i vår kost i hundratals år, har förvånansvärt lite forskning genomförts om hampfrön som publiceras på dess fysiologiska effekter.


Detta kan ha varit i det förflutna eftersom psykotropiska egenskaper som felaktigt tillskrivs hampa skulle komplicera några slutsatser som erhållits genom sin studie.


Hampa har en botanisk förhållande till narkotika / läkemedels sorter av Cannabis. Men hampfrön innehåller inte psykotropiska ämnen och i stället kan ge betydande hälsofördelar.


Hampfrön har en utmärkt innehåll av omega-3 och omega-6-fettsyror. Dessa föreningar har positiva effekter på vår kardiovaskulära hälsa. Nyligen genomförda studier, främst i djur, har undersökt effekterna av dessa fettsyror och kost hampfrö sig på trombocytaggregation, ischemisk hjärtsjukdom och andra aspekter av vår kardiovaskulära hälsa.


Syftet med denna artikel är att granska den senaste utvecklingen i denna snabbt växande forskningsfält med inriktning på hjärt- och kärleffekter av kost från hampfrö.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868018/


Essentiella fettsyror har erkänts som viktiga biologiska prekursorer som allt mänskligt fett i kroppen, biologiska membran, och prostaglandiner syntetiseras. Omega-6 linolsyra och omega-3 linolensyra är två omättade fettsyror som har erkänts som avgörande.


De är "viktiga" eftersom däggdjur saknar de enzymer som behövs för att syntetisera dem, och de måste därför exogent levereras vanligtvis i kosten.


Med tanke på deras omfattande biologisk betydelse, de har i det förflutna använts som ingredienser i kosmetika, såsom schampo och balsam.


Om den ingår i hud- och hårvårdskompositioner, så resulterar produkten att uppvisa överraskande glänsande och konditionerande egenskaper och ger essentiella fettsyror för biologisk underhåll och reparation av hud och hår.


http://www.google.com/patents/US6063369


Här är vad vi vet om de terapeutiska fördelarna av hampa.


Det höga innehållet av essentiella fettsyrorna (omega 3, 6 och 9).

De essentiella fettsyrorna (EFA) kallas "essentiella" eftersom våra kroppar inte kan tillverka dem - de måste vara en del av vår dagliga diet om vi ska vara friska.  omega-3 och omega-6  som finns i hampa frön bidrar till att reparera skadade hud celler och påskynda skapandet
av nya friska celler i huden.


Dessa fettsyror behövs för att cellerna i huden ska kunna bygga upp ett starkt skydd mot sol, vind, kyla och andra påfrestningar.


Det som gör hampfröoljan särskilt fördelaktigt jämfört med andra vegetabiliska oljor är att den innehåller den perfekta balansen mellan omega-6 och omega-3 fetter.


Detta förhållande är 3:1 vilket innebär att det finns tre gånger så mycket omega-6 som omega-3 i oljan/fröna, det är detta förhållande som finns naturligt i huden och som främjar kardiovaskulär hälsa.


Högt i gammalinolensyra (GLA), en viktig omega-6 fettsyra som finns i gurkört olja och äggulor som har visat att naturligt balansera hormoner, samt rik på lösliga och icke-lösliga fibrer som naturligt renar tjocktarmen och minskar socker sug.


Hampfrön är också en rik källa till fytonäringsämnen (antioxidanter) har potenta antioxidativa och anti-inflammatoriska egenskaper och kan motverka oxidativ stress och
inflammation.


Hampfröna innehåller mineraler som Kalcium, Järn, Magnesium, Mangan, Fosfor. Kalium, zink samt vitaminer som Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, vitamin B6, D-vitamin, samt Vitamin E.


GLA räknas till livets byggstenar.

GLA och GLA-rika livsmedel som hampa frön har också visat sig hjälpa människor med:

ADHD. Bröstsmärta, Diabetes och diabetesneuropati, Hjärtsjukdom, Högt blodtryck, Multipel skleros, Fetma, premenstruellt syndrom, reumatisk artrit, hudallergier.


Det är väl känt att växtsteroler och antioxidanter kan minska risken för många cancerformer inklusive bröst-och koloncancer, samt kontrollerar sockerhalten hos diabetiker.


Omega 3 och 6 fettsyror som finns i hampfrö är också full av växtbaserade protein, vitamin A, E och D, och många B-vitaminer - alla viktiga antioxidanter som bidrar till
att eliminera fria radikaler i kroppen.


Det finns en by i Kina har dom äldsta friskaste människorna i världen tack vare allt hampfrö ätande,och som skryter om att ha gamla människor som är äldre än det globala genomsnittet, och det är inte många som lider av några hälsoproblem.


Forskarna tror att hemligheten ligger i deras diet, som faktiskt innehåller massor av hampfrö.
Men enligt vissa experter, bybornas konsumtion av hampfrön som är hög på essentiella fettsyror (omega 3 och 6) är också en del av anledningen till att de lever så länge,
deras primära källa för att ta emot dessa fettsyror är genom en kost rik på hampfrö.


Medellivslängden i Bama Yao är långt över 100 år för dess invånare, en av endast fem platser på planeten där människor kan förvänta sig att leva så hälsosamt och så länge.


Hundraåriga hot spots, så kallade "blå zoner" inkluderar Sardinien, Italien, Okinawa strax utanför Japan, och Nicoya halvön i Costa Rica, bland dessa sällsynta platser, det
finns en enhetlighet av levnadsvanor,  de äter en växtbaserad kost.


http://en.rocketnews24.com/2013/07/29/bama-china-one-of-just-five-villages-with-the-longest-life-expectancies-in-the-world/


Jag som skriver denna artikel kan med glädje säga att jag äter själv skalade hampfrön efter min stroke,  visserligen så är det dyrt som oxfilé, kostar mellan 250-450 kr
kilot men otroligt mycket nyttigare, när jag äter det så blir jag piggare, min ledvärk försvinner nästan helt i mina skadade axlar, huden min blir spänstigare samt många
rynkor försvinner. naglar samt hår växer mer än tidigare, samt att mitt blodtryck sjunker. summa summarum, bara positiva egenskaper.Och om ni vill lära er mer om cannabis som nytto och medicinalväxt så får ni mer än gärna bli medlem i min sanningsenliga Facebook grupp "Cannabis medicin i Norden"  där jag jag skriver bara sanna artiklar, inlägg, visar dokumentärer, m.m.m och du får mer än gärna fråga mig vad du vill i detta ämnet, och du får givetvis alltid ett ärligt svar av mig och jag hoppas att du ska gilla gruppen min, jag har mer än 25.000 timmar av egna studier dom senaste 28 åren, som jag är nog rätt ensam i Sverige  att kunna. Och min förhoppning är att jag ska kunna lära dig lite mer om vad cannabis egentligen handlar om i det större perspektivet.       Direktlänken till min grupp är här.. 

 

https://www.facebook.com/groups/1037029303036464/Vill ni ringa och fråga mig om något så har jag..  073-0617901 


Jag står i telefonkatalogen och är inte hemlig på något sätt. allt jag vill är att sprida sanningen om cannabis som inte kommer fram i Sverige. för detta ämnet är så stigmatiserat.

 
 
Ingen bild

Berit

13 oktober 2015 12:37

Intressant!

Stefan Johansson

13 oktober 2015 20:29

Kul att du tycker om det som jag skriver om Berit. Jag försöker ju bara visa hur det var förr i tiden innan den massiva propagandan satte klorna i oss vanliga människor, om dess påstådda farlighet. Kunskap är ju makt.

 
Ingen bild

Cecilia

22 oktober 2015 12:23

Jag har läst allt jag hittat om medicinsk cannabis senaste åren. Finns som sagt många bra dokumentärer på youtube. Jag har svårbehandlad Crohn och det är en av sjukdomarna som behandlas framgångsrikt med cannabis i andra länder. Jag tvivlar ibland på att Sverige någonsin kommer att ändra sig i frågan. Det går bra att skriva ut morfinpreparat, cellgifter etc men inte en helt ofarlig olja. Sverige vet bäst ivärlden är utgångspunkten istället för att vara öppen för ny information och utvecklas. Jag återfår lite hopp när jag hittar människor som du.

Stefan Johansson

29 oktober 2015 05:15

Trevligt att du tyckte om min lilla sida, jag skriver bara sanna artiklar. som jag ser i mina ögon, man tjänar ju inget på genom att fara med osanning, en gång lögnare, alltid lögnare.

 
Gunnar Thorell

Gunnar Thorell

22 oktober 2015 17:23

Såg att de säljer hampafrö nu i Stockholm. Men de verkar ha skal. Hur fungerar de i jämförelse med skalade.? Vad händer om man maler dem, gör pulver?

http://Humanistgruppen.tk

Stefan Johansson

14 november 2015 01:25

Du menar vanligt fågelfrö, var försiktig med det, man vet inte om dom har behandlat/besprutat det med något farligt. det ska helst vara ekologiskt odlat för att vara säker på kvaliten. det finns många olika recept på youtube om man letar lite, men skriv på engelska, du får mer träffar då. visar en länk från youtube där dom gör mjölk av nötter samt hampafrön. sista på detta filmklipp visar hur man kan göra supernyttig hampamjölk https://www.youtube.com/watch?v=avstxo3A_nE

 
Ingen bild

Andreas

22 oktober 2015 19:44

Bra skrivet, viktigt att informera om denna mirakelört!!

Stefan Johansson

29 oktober 2015 05:19

om du/ni bara visste hur viktig denna ört är för vår överlevnad på denna planet.

http://endocannabinoider.bloggplatsen.se/2014/04/13/10653267-miljoforstorningen-pa-var-unika-planet/

 
Ingen bild

Mikael Bravin Karlsson

26 oktober 2015 17:49

Grymt bra läsning!

Stefan Johansson

29 oktober 2015 05:07

Kul att du uppskattar min lilla samling, jag vill bara sprida sanningen om hur vi kan i slutändan bota oss själva med en egen planta vi odlar hemma för många olika medicinska ändamål som ett möjligt bot mot många sjukdomar.

 
Ingen bild

Jenny

31 oktober 2015 06:55

Tack för fantastiskt arbete. Vart köper du dina skalade hampafrön? Vill också köpa. Mvh: Jenny

Stefan Johansson

14 november 2015 01:03

allt beror ju på var du bor. i en liten ort är det alltid svårare att hitta fröna. men jag brukar köpa mina på internet. lite olika vem jag köper ifrån. hörde av en annan tjej för några dagar sedan att hon hade köpt sina skalade hampafrön på ICA. det finns många ställen på internet som säljer det, samt att det lönar sig att leta efter var man köpa billigt, för det kan skilja mycket i pengar beroende på vem du köper av. dom här är rätt billiga http://www.vitaminvaruhuset.se/go-for-life-hampafrön-skalade-480-g

 
Ingen bild

Maria

2 november 2015 21:20

Tack för att du visat mig din sida. Jag har sakta med säkert börjat inse att läkemedelsbolag, politiker och annat löst folk gör vad de kan för att hålla oss sjuka, inte bara genom att skära ner på allt och driva oss till vanvett på våra arbetsplatser utan också genom att förvägra oss den medicin vi har rätt till..

Det är mycket märkligt att de ens KAN förbjuda oss att äta/röka/dricka vad vi vill. Jag har då inte varit med och röstat om det liksom...

Stefan Johansson

14 november 2015 00:49

Jag försöker alltid att finna sanningen i allt som jag skriver om. så jag hoppas att du ser hopp om bättring när vi talar om naturmedicin. mvh. Stefan

 
Josef Boberg

Josef Boberg

12 november 2015 21:55

Du är påläst om det här med nyttan av cannabis, verkligen...

http://josefboberg.wordpress.com/2008/10/20/vagvis

Stefan Johansson

14 november 2015 00:46

Jag har ju lagt ner mer än 20 år på att lära mig vad som är fakta om cannabis som nytto och medicinalväxt. så tack Josef för dina snälla ord.

 
Ingen bild

Jesper

26 november 2016 07:25

Hej
Mkt intressant läsning.
Anser du att Thc halten är viktig i cannabis oil?
Exempelvis för att bekämpa cancer.
Mvh Jesper

Stefan Johansson

30 januari 2017 22:58

Oftast är det THC som dödar cancern, och det finns det mycket studier att så är fallet, men ny forskning gör gällade att vid vissa cancersorter så är höga doser av CBD bättre. vill du veta mer om cancer och cannabis som medicinalväxt, så besök gärna min cannabisgrupp på Facebook som heter cannabis medicin i norden. https://www.facebook.com/groups/1037029303036464/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

1

Av Stefan Johansson - 7 september 2016 03:45

// _// // // // // // // ...

Av Stefan Johansson - 6 oktober 2015 12:41

Det förekommer nog indoktrinering av oss människor mer än vi anar. vi tror oss veta att vi vet vad som är sant eller falskt, men mycket av det är bara det vi är itutade att så ska det vara, och det är psykologi på hög nivå som har satt spratt i våra ...

Av Stefan Johansson - 6 augusti 2015 07:53

Här lägger jag upp länkar nya som äldre om cannabis medicinska egenskaper. mest som en referens emot U-FOLD:s samt FMN:s propaganda.   Ny studie visar att ungdomsbruk av cannabis INTE ökar risk för psykiska eller fysiska sjukdomar.   http://...

Av Stefan Johansson - 23 juli 2015 09:08

Här tar jag upp lite kort faran med alla dom narkotiska preparaten som är så skadliga samt att det dör i dagsläget över 500.000 varje år i självmord från tabletterna runt om i världen. https://www.youtube.com/watch?v=NtPXMPeWMHk   Dödsfal...

Av Stefan Johansson - 21 juli 2015 08:35

Här är faran med syntetiska droger bland annat legal highs som Fred Nyberg pratade om. Första inslaget är från England:   The Hard Lives of Britain's Synthetic Marijuana Addicts    Synthetic Drug Revolution: VICE on HBO Debrief (Episode...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Fråga mig gärna. Jag väntar på era frågor

RSS

Fråga mig

10 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se